به گزارش سرویس استان های خبرگزاری حوزه ، حجت الاسلام شرفخانی، امروز در نشست خبری با حضور خبرنگاران رسانه های جمعی ابراز داشت: 1300 روحاني از حوزههاي علميه سراسر کشور به عنوان مربيان در اين طرح معنوی شرکت می کنند.
وی همچنین افزود: علاوه بر این ها ، بيش از 500 نفر از دانشجويان علوم قرآني كه تحت اشراف سازمان اوقاف تحصيل ميكنند به عنوان مربي در طرح نشاط معنوي به مناطق مختلف اعزام ميشوند كه همه اين مربيان دورههاي تخصصي تربيت مربي كودك و نوجوان را گذراندهاند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف ابراز داشت: دومين دوره طرح تابستاني نشاط معنوي از دهم تيرماه در 1271 امامزاده و بقعه سراسر كشور همراه با برنامههاي متنوع آموزشي، تربيتي، ورزشي، دینی و اردويي برگزار می شود.
وی ضمن تشريح برنامههاي دومين دوره طرح تابستاني نشاط معنوي، آن را يكي از رويدادهاي مهم فرهنگي در امامزادگان و بقاع متبركه به عنوان زيرساختهاي فرهنگي كشور عنوان كرد و افزود: يكي از اقدامات سازمان اوقاف و امور خيريه در راستاي تبديل امامزادگان به قطبهاي فرهنگي تدوين طرح جامع بود كه در اين طرح بايد ارتباط جوانان با اين اماكن برقرار شود.
حجت الاسلام شرفخانی اضافه کرد: براساس طرح جامع تبديل بقاع متبركه و امامزادگان به قطبهاي فرهنگي بايد بتوانيم به سمتي برويم كه از ظرفيت اين اماكن و همچنين حضور مردم براي تقويت بنيه ديني، اعتقادي و معرفتي جوانان استفاده كنيم و پيوند عميقي ميان آنان برقرار كنيم.
وی با اشاره به اينكه «يكي از شاخصهاي قطب فرهنگي حضور جوانان و نوجوانان در برنامهها و ايام مختلف سال است»، تصريح كرد: بايد بتوانيم از اين ظرفيت حضور مردم، ارتقاء سطح معرفتي و معنوي جوانان را داشته باشيم و با همين نگاه طرح تابستاني نشاط معنوي در آستان مقدس امامزادگان برگزار ميشود.
وی يادآور شد: از سال گذشته اين طرح با هدفگذاري و چشماندازي كه طراحي شده بود براي بهينهسازي ايام تعطيلات، تقويت بنيههاي اعتقادي و معارفي جوانان و آموزشهاي فرهنگي، قرآني و معرفتي آغاز شد و امسال دومين دوره خود را تجربه ميكند.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف، با بيان اينكه «سال گذشته اين طرح در حدود 816 امامزاده ميزبان دانشآموزان در مقاطع مختلف سني بود» گفت: سال گذشته از ظرفيت امامزداگان و همچنين ظرفيت ساير دستگاهها براي برگزاري اين طرح استفاده كرديم و در پايان يك آسيبشناسي و نقد از درون و همچنين نظرسنجي بيرون از مجموعه از دانشآموزان و والدين آنها به عمل آورديم تا بتوانيم در سالهاي آينده يك حركت جدي داشته باشيم.
وی همچنین از ارتقاء چشمگير ساختار طرح نشاط معنوي از لحاظ كمي و كيفي در دوره دوم خبر داد و گفت: كار علمي و تخصصي علمي و پژوهشي در محتواي اين طرح صورت گرفته و امسال در 1271 امامزاده و بقعه متبركه در سراسر كشور اين طرح را برگزار ميكنيم.
حجت الاسلام شرفخاني افزود: ثبتنام در طرح نشاط معنوي تا چهارم تيرماه ادامه دارد و زمان آغاز طرح، دهم تيرماه خواهد بود كه 26 مردادماه در سراسر كشور اختتاميه اين طرح برگزار خواهد شد.
وي افزود: با توجه به تلاقي زمان برگزاري اين طرح با ايام ماه مبارك رمضان ويژه برنامههاي خاصي در امامزادگان و بقاع متبركه در نظر گرفتهايم كه سمت و سو با رويكرد نوجوانان و جوانان است.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه خاطرنشان كرد: سال گذشته حدود 100 هزار نفر در طرح تابستاني نشاط معنوي شركت كردند كه 35 هزار نفر از آنان خواهران و نزديك به 65 هزار نفر برادران بودند.
حجت الاسلام شرفخاني همچنين پس از رونمايي از سه كتاب آموزشي اين طرح كه در اين دوره براي مقاطع ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان در نظر گرفته شده است، گفت: كتاب «الف، با تا خدا» براي مقطع ابتدايي طراحي شده كه 30 موضوع قراني در 30 آيه كه نياز دانشآموزان اين مقطع است در نظر گرفته شده است تا انس و الفت اين سنين با قرآن نسبت با نيازشان باشد.
وي خاطرنشان كرد: كار كارشناسي دقيقي در تدوين اين كتابها صورت گرفته و محتواي آن همچون بيان معاني و مفاهيم لغات، كار تصويري، كار در منزل، آداب زندگي، احاديث مرتبط با آيات، دانستنيها، تست هوش و جدول از جمله بخشهاي اين كتابها است.
شرفخاني افزود: كتاب «سي نشانه، يك راه» براي مقطع راهنمايي كه شامل حكايت ائمه، داستانهاي پيامبران، آداب زندگي، پاسخ به شبهات با ادبيات و ساختار جديد طراحي شده است.
وي همچنين يادآور شد: كتاب «نردبانها و پرتگاههاي زندگي» براي مقطع دبيرستان تدوين شده كه با ادبيات جديد رذائل و فضائل اخلاقي را به صورت ويژه آموزش ميدهد.
معاون فرهنگي سازمان اوقاف و امور خيريه در پايان تصريح كرد: ثبتنام در اين دورهها كه در ادارات اوقاف و امور خيريه و همچنين امامزادگان سراسر كشور انجام ميگيرد رايگان بوده و در برخي جاها اختيار داده شده تا مبلغي براي ارائه خدمات بهتر و بيشتر در نظر گرفته شود، اما عدم پرداخت اين مبلغ مانع ثبتنام و شركت در اين طرح نيست.